Lavasten med rengørende egenskaber

By:

Indimellem kan det betale sig at vende blikket ud mod naturen. Man kan blive overrasket over, hvad der allerede findes derude af ressourcer, som vi kan anvende til forskellige formål.

Som eksempel kan jeg fremhæve den populære pimpsten, som er en porøs sten, der opstår under vulkanudbrud. Den har virkelig gode slibeegenskaber, som er sammenlignelige med en grøn skuresvamp. Pimpstenens primære formål er afkalkning i toilettet. Den fjerner nemt og effektivt kalkranden, som man næsten ikke kan undgå opstår nede i toilettet med tiden. Endda helt uden brug af kemi. Alt du skal gøre er at fugte enden af stenen med vand, og så ellers gnubbe let på problemområdet. Det er dog vigtigt, at du ikke anvender stenen ved hver rengøring, men kun bruger den periodisk. Stenen kan godt slide på emaljen over tid.

Men selvom pimpstenen sælges til fjernelse af kalk i toilettet, så er det langt fra det eneste sted, hvor stenen kan vise sig uundværlig. Den er også særligt effektiv til at fjerne rustaflejringer (f.eks. på haveredskaber), alger, maling på fliser osv. Det er faktisk kun fantasien og overfladen, der sætter begrænsninger.

Da pimpstenen er et effektivt slibemateriale, er det heller ikke helt ligegyldigt hvilken overflade, den anvendes på. Det er vigtigt, at du kun bruger den på ridsefaste overflader, og er du det mindste i tvivl, så test på et lille ubetydeligt sted først.

Pimpstenen er efterhånden så udbredt, at den kan findes rigtig mange steder. Der findes dog også nogle ”uoriginale” pimpsten derude, så jeg vil anbefale, du finder en veletableret rengøringsgrossist. Jeg kan som eksempel anbefale Rengøringsspecialisten Rengros. De har mange års erfaring indenfor den professionelle rengøringsbranche, og på deres webshop finder du kun produkter af høj kvalitet. Deres sortiment omfatter derfor naturligvis også pimpstenen til en pris på 24,95 ex. moms. De har endda også pimpstenen med håndtag til en mere ergonomisk brug af stenen.   

Posted in: pimpsten